Facebook

PRAVILA IGRANJA TENISA V ČASU EPIDEMIJE NA TK RIVAL

Kot ste verjetno seznanjeni, se z današnjim dnem sproščajo določeni ukrepi povezani s športnimi aktivnostmi NA PROSTEM. Posameznik bo lahko ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje v svoji občini na športnih objektih izvajal rekreacijsko dejavnost, kot je tek, kolesarjenje, golf, joga, tenis, badminton ali balinanje. Še vedno so prepovedani skupinski športi.

Ker je potrebno v ta namen prilagoditi določena pravila in odstraniti teniški balon, bo na igriščih TK Rival možno igranje tenisa od srede, 22.4.2020.

Vse igralce, ki  imate zakupljeno teniško uro v zimski sezoni obveščamo, da boste od 22.4. 2020 lahko igrali tenis (na prostem) po ustaljenem urniku in sicer do 1.5.2020, ko se na TK Rival prične poletna sezona. Poleg tega pa boste lahko teniške ure, ki so bile zaradi epidemije korona virusa zamujene, nadomeščali tudi v prostih terminih  (po predhodni rezervaciji) vse do konca septembra 2020 .

Kot pri vseh ostalih aktivnostih, se bomo morali tudi pri izvajanju športnih dejavnosti prilagoditi novim razmeram in čim bolj dosledno upoštevati priporočila in navodila.

POMEMBNO!

Kot poudarjajo pri teniški zvezi, je igranje tenisa dovoljeno zgolj splošni javnosti v rekreativne namene in ne za organizirane trenažne procese športnikov tekmovalcev. Odprta bodo le teniška igrišča.  Garderobe, sanitarije, skupni prostori (hramba teniških loparjev oziroma torb, košar z žogicam in rekvizitov) in gostinski obrat ostanejo ZAPRTI in jih igralci ne smejo uporabljati.

TENIŠKA ZVEZA JE UPORABNIKOM IGRIŠČ PRIPRAVILA IZČRPNA NAVODILA oz. PRIPOROČILA V ZVEZI Z IGRANJEM TENISA. Če igralci priporočil ne bodo spoštovali, lahko upravljavec zapre igrišča.

 

PROSIMO VAS, DA SI PRIPOROČILA NATANČNO PREBERETE IN PRI IGRANJU TENISA TUDI DOSLEDNO UPOŠTEVATE:

 • Igralci s seboj na igrišče prinesejo le lopar in žogice, prinašanje ostalih predmetov in opreme pa se močno odsvetuje.
 • Igra na igrišču mora potekati POSAMIČNO (single). Upošteva se priporočena minimalna razdalja 2 metra ali več.
 • DVOJICE so dovoljene izključno za člane skupnega gospodinjstva. Kar pomeni, da mora biti par, ki skupaj igra, del istega gospodinjstva.

TO SE DOKAZUJE Z IZPOLNJENO IZJAVO (v priponki),  KI JO MORAJO IMETI IGRALCI VES ČAS PRI SEBI.

 • Odsvetuje se hoja na tekmečevo stran za pregled odtisa žogice.
 • Uporaba košev za smeti ni dovoljena.
 • Prihod na igrišče naj bo največ 5 minut pred rezerviranim terminom igranja, po končanem igranju pa naj igralci čim prej zapustijo teniško igrišče in okolico TK Rivala. Prepovedano je tudi vsakršno zadrževanje in posedanje na vrtu teniškega lokala.
 • Uporaba pripomočkov za urejanje igrišč je dovoljena izključno upravljalcem teniških igrišč.
 • Klopi morajo biti nameščene na nasprotni strani igrišča.
 • Igralci morajo ob vstopu in izstopu iz teniškega igrišča razkužiti roke.
 • Po končani igri se igralca ne rokujeta.
 • Priporoča se, da se uporabljene teniške žogice po tenisu zavržejo.
 • Uporaba cevi za zalivanje igrišča ni dovoljena.
 • KOŠARA Z ŽOGAMI ZA VADBO NI DOVOLJENA.
 • V primeru, da igralci ne upoštevajo priporočil za varno igranje, se igrišče zapre.
 • Igralce, ki kršijo pravila, se odstrani z igrišča in se jim prepove igranje na igrišču do popolne ukinitve vseh ukrepov, ki veljajo v Sloveniji.

 

Se veselimo, da se končno zopet vidimo, ob tem pa vse igralce naprošamo, da se za igranja tenisa odločite le popolnoma zdravi, brez znakov prehlada ali slabega počutja.

HVALA ZA RAZUMEVANJE IN UPOŠTEVANJE NAVODIL IN PRIPOROČIL.

TENIS KLUB RIVAL

Kontakt

Teniški klub Rival
Kvedrova 5a
1000 Ljubljana


Telefon: 01 541 54 75

GSM: 041 672 796 

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Splet: www.tkrival-as.si

Delovni čas

Ponedeljek do petek:
od 8. do 24. ure


Sobota in nedelja:
od 8. do 24. ure